Kunnskap
Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett
Hvordan bør VA-transportsystemer bygges og rehabiliteres i dag, for at vi skal nå målet om et ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte. Det var temaet for et SSTT-webinar med sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins, som er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. I artikkelen oppsummeres svarene i fem hovedpunkt.
Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse
Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober. Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle...
Naturskader, klimaskader og menneskelig dårskap
Flom, flomskade, skred, overvann og ødeleggelser. Styrtregnet i sommer har sannelig gjort sitt. Men vet du forskjell på naturskade og skader som ikke dekkes av naturskadeforsikringen?
Vann + høydeforskjell = foss i ungdomsskolen
Samspill med naturen er helt avgjørende for å håndtere klimaendringene. Nå vet vi at vi må forme byene våre, skolene, veiene, byggefelt, lekeplasser – alt, slik at vannet og naturen blir tatt vare på. Slik det er gjort på Bogafjell ungdomsskole.
Svømmehall med salamanderhotell
Salamandertunneler blir gjerne latterliggjort. Men hvis vi vil ha disse dyrene, må vi skape løsninger for dem som lar dem overleve, når vi tar over områdene hvor de har levd i uminnelige tider. Den nye svømmehallen i Sandnes har salamanderhotell
Sirkulærdisponering mot dobbelt vann-problem
Dersom avløpsledningene fornyes, uten at det skapes gode løsninger for overflatevannet, blir overvannsproblemene større. Intervjuobjektet har studert sirkulærdisponering av vann. Han har fått kompetanse som gjør at nedbør kan benyttes som en ressurs, fremfor å være et problem. Hvordan?
Naturbaserte løsninger, flomsikring og kunnskapsbehov
– Vi trenger blågrønne løsninger for å ivareta overvannet, men de må prosjekteres og utføres riktig, sier sier kvinnen som valgte å studere sirkulærdisponering av vann.
Det er nytt liv ved den gamle rådhusparken
Produsert av Vannfakta i samarbeid med Sandnes kommune. Nybygget vegg i vegg med det gamle rådhuset ble tatt i bruk ved utgangen av 2021. Året etter ble det tildelt utmerkelsen BREEAM-NOR...
Fra asfalt-jungel til kommunens blågrønne hjerte
– Dette er det største byrommet i overskuelig tid i Sandnes og det største løftet i vår levetid. Tanken var «hvorfor ikke demonstrere innovative og bærekraftige løsninger i parken, nå når vi har muligheten?»
Flyttet på og åpnet elva
Klimaendringene, med mer og mer uforutsigbar nedbør, gjør at vi må arbeide for å forebygge skader fra regnværsflommer. Dette henger også sammen med at byene våre blir større og «tettere». Har du sett Stangelandsåna?
Naturbaserte løsninger fordi
Måten vi håndterer nedbør på har stor betydning for omgivelsene og økonomien vår, og kan være et bidrag for å redde verden. Her er en kortversjon av forklaringen om hvorfor vi skal bruke det som...
Barneskole med bekk
Artikkelen om skolegården på Kleivane er en del av Vannfaktas innsats for å dele kunnskap om naturtilpasset overvannsdisponering som en robust løsning for å bygge og bevare naturen, i kombinasjon med bedre bærekraft og nødvendig klimatilpasning. Denne artikkelen er utformet i samarbeid med Sandnes kommune.
følg oss
[instagram-feed]