Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Effektiv og fremtidsrettet fornyelse av vanninfrastruktur samt innovative løsninger for å møte nye krav innen avløpsområdet er hovedtema for Vannbransjens innovasjonskonferanse 2024. Nytt av året er en egen bolk om grøftefrie løsninger/NoDig.

av | apr 22, 2024

Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober.

Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle vannbransjen for å presentere innovative prosjekter, inspirere, dele kunskap, diskutere hva som skal til for å lykkes med innovasjon og å skape en arena for nye samarbeid. Vannbransjens Innovasjonskonferanse 2024 arrangeres av Tekna, VAnnforsk, Norsk Vann, VA-yngre, Vannklyngen, Vannfakta, Storm-Aqua, FHI og Oslo VAV.

I år presenteres flere NoDig prosjekt, hvor grøftefrie metoder bidrar til mer bærekraftig ledningsfornyelse. Konferansen viser også hvordan kunstig intelligens kan bidra til smart ledningsfornyelse. Etter lunsj blir det fokus på innovasjonsbehov, utviklingsløp og innovative løsninger for å møte krav i nye utslippstillatelser og revidert avløpsdirektiv. Send forslag til len@tekna.no dersom du jobber med eller kjenner til prosjekter du mener bør presenteres på konferansen. Frist for forslag er 30. april.

Ettermiddagen før konferansedagen blir det gjennomført befaring, blant annet til Nasjonalt senter for vanninfrastruktur (Vannsenteret), etterfulgt av felles middag.

hit for mer informasjon og påmelding. Oppdateringer kommer!

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris til Martin!

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)  – Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid...

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

De er født med 50 års mellomrom, og deler kjærligheten til faget, til kunnskapsdeling og til å lære. I år ledes VA-dagene by Pam for første gang av to engasjerte vann-entusiaster: Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag.

Kommunene, KS – klimatilpasning og overvann

Kommunene, KS – klimatilpasning og overvann

Alt av klimatilpasning skal skje i kommunen og KS bidrar etter beste evne. Samtidig angår klimatilpasning oss alle og utfordringene må løses i samarbeid, mener avdelingsdirektøren.

[instagram-feed cols=5]