Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Vern av de gjenværende myrene

Myrer lagrer store mengder karbon og er viktig for naturmangfoldet. Derfor vil regjerningen hindre at nye myrområder blir åpnet for torvuttak.

av | mai 10, 2021

Myr demper mindre flommer, hindrer tørke, renser vann og er levested for en rekke planter og dyr.

I klimaplanen varslet regjeringa at den vil vurdere å innføre forbud mot å åpne nye torvuttak. Regjeringen har også startet utredning av en avgift på utslipp av klimagasser fra uttak av torv.

I april sendte klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) et rundskriv til Statsforvalteren og fylkeskommunene, hvor målet er å hindre at det blir gitt tillatelser til nye torvuttak, frem til spørsmålet om forbud mot slike uttak er avklart.

Les rundskrivet fra klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) her.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober. Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle vannbransjen for å presentere innovative prosjekter, inspirere, dele...

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris til Martin!

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)  – Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid...

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

De er født med 50 års mellomrom, og deler kjærligheten til faget, til kunnskapsdeling og til å lære. I år ledes VA-dagene by Pam for første gang av to engasjerte vann-entusiaster: Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag.

[instagram-feed cols=5]