Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris for 2024, Dråpen, ble tildelt Martin Stensland i Asker kommune og VA-yngre på konferansen VA-dagene 3. april 2024. Konferansen arrangeres av PAM Norge.

av | apr 12, 2024

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen – de yngres vannpris – for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm) 

– Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid som prosjektansvarlig vist en spesiell interesse for faget. Han har allerede rukket å gjøre seg bemerket gjennom sin innsats for blant annet modellbasert prosjektgjennomføring i vannbransjen, sier juryen i sin begrunnelse.

Dette fremgår i en pressemelding fra PAM Norge. 

Dråpen – de yngres vannpris

Vannprisen Dråpen deles ut av PAM Norge som en honnør til en yngre person som har gjort seg spesielt bemerket innenfor vannbransjen. Martin Stensland jobber som prosjektansvarlig i Asker kommune, og har sittet som leder i arbeidsutvalget i VA-yngre. 

Det synlige beviset på prisen består av et diplom, en håndblåst dråpeformet pokal av glasskunstner Pål Roland Jansen, samt en studietur til Frankrike der vinneren blant annet får besøke PAMs produksjonsanlegg og lære om produksjonen av duktile støpejernsrør.  

– Vi vil med denne prisen hedre fagfolk i den yngre generasjonen. De som skal forvalte verdens viktigste ressurs i fremtida, med de muligheter og utfordringer som ligger foran oss. Det er en ære og glede å tildele prisen til Martin Stensland, sa Knut Stensberg i SG PAM Norge under tildelingen av prisen. 

Anerkjennelse til VA-yngre

– En kjempeboost og veldig, veldig hyggelig. Vannprisen Dråpen er en stor anerkjennelse, som også mange andre fortjener. Utviklingen i VA-yngre er en jobb mange engasjerte mennesker står bak. Der har vi vært et veldig bra team gjennom flere år og lagt ned stor innsats. Denne prisen er en anerkjennelse til alle, sier Martin Stensland. 

Han er fornøyd med – og stolt over – den sterke utviklingen VA-yngre har gjennomgått de siste årene. 

– Ja, det har vært en «knekk» oppover og økt synlighet. Det er vi veldig fornøyd med. Det tar mye kapasitet og ressurser, men er også veldig viktig. Det handler om fremtiden til den viktige vannbransjen, sier han. 

Martin Stensland fullførte sin bachelor ved Høgskolen i Oslo og Akershus i 2017. Han har vært leder av arbeidsutvalget i VA-yngre og er en aktiv bidragsyter inn i norsk vannbransje på en rekke områder.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Vannprisvinner: Et meningsfylt arbeidsliv innen vann

Vannprisvinner: Et meningsfylt arbeidsliv innen vann

Slik avsluttet Bent Braskerud, vinner av Vannprisen 2024, Vannprisseminaret til ære for ham. I avslutningen sin, som han kalte «the famous last words» beskrev han også at det er mye å ta tak i.  – På mange måter er vår reise mot den blågrønne byen knapt begynt....

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Vinneren av Årets bedreVANN virksomhet 2023 er Nesodden kommune! Her representert ved Roger Taaje, avdelingsleder for infrastruktur og vannmiljø og Niclas Wigforss, avdelingsleder vann og avløp prosjekt og forvaltning. Fra juryens begrunnelse: Vinneren av Årets...

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Hvordan bør VA-transportsystemer bygges og rehabiliteres i dag, for at vi skal nå målet om et ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte. Det var temaet for et SSTT-webinar med sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins, som er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. I artikkelen oppsummeres svarene i fem hovedpunkt.

[instagram-feed cols=5]