Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris for 2024, Dråpen, ble tildelt Martin Stensland i Asker kommune og VA-yngre på konferansen VA-dagene 3. april 2024. Konferansen arrangeres av PAM Norge.

av | apr 12, 2024

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen – de yngres vannpris – for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm) 

– Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid som prosjektansvarlig vist en spesiell interesse for faget. Han har allerede rukket å gjøre seg bemerket gjennom sin innsats for blant annet modellbasert prosjektgjennomføring i vannbransjen, sier juryen i sin begrunnelse.

Dette fremgår i en pressemelding fra PAM Norge. 

Dråpen – de yngres vannpris

Vannprisen Dråpen deles ut av PAM Norge som en honnør til en yngre person som har gjort seg spesielt bemerket innenfor vannbransjen. Martin Stensland jobber som prosjektansvarlig i Asker kommune, og har sittet som leder i arbeidsutvalget i VA-yngre. 

Det synlige beviset på prisen består av et diplom, en håndblåst dråpeformet pokal av glasskunstner Pål Roland Jansen, samt en studietur til Frankrike der vinneren blant annet får besøke PAMs produksjonsanlegg og lære om produksjonen av duktile støpejernsrør.  

– Vi vil med denne prisen hedre fagfolk i den yngre generasjonen. De som skal forvalte verdens viktigste ressurs i fremtida, med de muligheter og utfordringer som ligger foran oss. Det er en ære og glede å tildele prisen til Martin Stensland, sa Knut Stensberg i SG PAM Norge under tildelingen av prisen. 

Anerkjennelse til VA-yngre

– En kjempeboost og veldig, veldig hyggelig. Vannprisen Dråpen er en stor anerkjennelse, som også mange andre fortjener. Utviklingen i VA-yngre er en jobb mange engasjerte mennesker står bak. Der har vi vært et veldig bra team gjennom flere år og lagt ned stor innsats. Denne prisen er en anerkjennelse til alle, sier Martin Stensland. 

Han er fornøyd med – og stolt over – den sterke utviklingen VA-yngre har gjennomgått de siste årene. 

– Ja, det har vært en «knekk» oppover og økt synlighet. Det er vi veldig fornøyd med. Det tar mye kapasitet og ressurser, men er også veldig viktig. Det handler om fremtiden til den viktige vannbransjen, sier han. 

Martin Stensland fullførte sin bachelor ved Høgskolen i Oslo og Akershus i 2017. Han har vært leder av arbeidsutvalget i VA-yngre og er en aktiv bidragsyter inn i norsk vannbransje på en rekke områder.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober. Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle vannbransjen for å presentere innovative prosjekter, inspirere, dele...

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

De er født med 50 års mellomrom, og deler kjærligheten til faget, til kunnskapsdeling og til å lære. I år ledes VA-dagene by Pam for første gang av to engasjerte vann-entusiaster: Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag.

Kommunene, KS – klimatilpasning og overvann

Kommunene, KS – klimatilpasning og overvann

Alt av klimatilpasning skal skje i kommunen og KS bidrar etter beste evne. Samtidig angår klimatilpasning oss alle og utfordringene må løses i samarbeid, mener avdelingsdirektøren.

[instagram-feed cols=5]