Vannfakta: formidler kunnskap om gode og robuste løsninger

Tips oss

+47 907 666 43

Kalkulator for beregning av mengde og effekt

I et webinar onsdag 8. juni lanserer Leca Norge en nyutviklet overvannshåndteringskalkulator, for Leca Lettklinker. Verktøyet lar deg beregne mengden og effekten av ulike typer Leca-materialer for klimatilpasningstiltak.

av | jun 2, 2022

Leca Lettklinker er ekspandert leire, i form av kuler med en åpen porestruktur. Produktet benyttes blant annet til regnvannshåndtering og skadeforebygging. Les mer om Leca Lettklinker i Vannfakta-artikkelen Kuler som suger.

Effektiv kunnskapsdeling

Leca Norge har, som flere andre, benyttet de siste årenes muligheter til å arrangere webinar. Onsdag 8. juni kl. 10.00 arrangerer selskapet denne gangen et mini-webinar. I løpet av 30 minutter vil selskapets ekspert på overvannshåndtering og grønne tak Jaran Raymond Wood, presentere overvannshåndteringskalkulatoren for Leca Lettklinker. Han vil også drøfte Leca som produkt i jordblandinger; som komponent for å lage lette jordmasser, forbedre hydrauliske egenskaper i jorden, samt gi gode vekstforhold til planter.

Lenke til på melding finner du her. Her er en Vannfakta-artikkel om et tidligere webinar i regi av Leca Norge.

Fordi Leca Lettklinker har evnen til å både suge opp og avgi vann, fungerer et lag som dette som et fordøyende magasin.

Bilder fra Leca Norge.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Teksten over er hentet fra et innlegg på Norsk Vanns LI-konto. ØyVAR AS drifter vann og renovasjon i Øygarden kommune, og der har nyutdannede Linda Hummervoll (25 år) sin første fulltids arbeidsplass. Tradisjonelle ENØK-tiltak Øygarden kommune oppsto ved...

Vurderer sertifiseringsordning for overvann

Vurderer sertifiseringsordning for overvann

Vi vil fortsatt ha mest av normalregnet. Dette må i all hovedsak håndteres på privat eiendom – og vi snakker i realiteten om private hager. Til den oppgaven trengs kunnskap og kunnskapsrike fagfolk. Overvannsdisponeringen kan ikke overlates til tilfeldighetene.

Oslo: Bekker, elver og bymiljø

Oslo: Bekker, elver og bymiljø

I Oslo Elveforums visjon 2023, En blågrønn visjon for byens vassdrag, beskrives det at byggesonen i våre dagers Oslo for et par hundre år siden hadde 10 hovedvassdrag med til sammen 69 km åpne elvestrekninger, samt 283 km åpne bekker. Nå er tallene henholdsvis 50 km....