Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Energien i tappevannet

Energien som allerede er investert i tappevannet vårt burde i større grad utnyttes, mener Svein Marienborg i en artikkel i VB Bloggen. Vannfakta er enig.

av | jun 16, 2020

Å benytte energi fra tappevann også til byggoppvarming, gir bedre ressursbruk. I Norge har vi høyt forbruk av tappevann, likevel benyttes denne energien i svært liten grad til oppvarming, viser Svein Marienborg til i artikkelen.

Han refererer til en masteroppgave om temaet, og beskriver hvordan tappevannsenergien kan benyttes i kombinasjon med forenklede vannbårne varmeanlegg.

Overdimensjonerte vannbårne varmeanlegg er unødig dyrt, unødig ressurskrevende og utgjør et unødig hinder for effektiv energibruk. I bærekraftsammenheng er det avgjørende å utnytte alle tilgjengelige energiressurser optimalt. Vannfakta støtter oppfordringen fra Svein Marienborg, og oppfordrer til lesing av kommentaren hans her.

Foto: Vannfakta

Å føre varmt forbruksvann rett til avløp, er forkastelig ressursbruk. Ett godt alternativ er å benytte energien til romoppvarming. 

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris til Martin!

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)  – Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid...

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

De er født med 50 års mellomrom, og deler kjærligheten til faget, til kunnskapsdeling og til å lære. I år ledes VA-dagene by Pam for første gang av to engasjerte vann-entusiaster: Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag.

Kommunene, KS – klimatilpasning og overvann

Kommunene, KS – klimatilpasning og overvann

Alt av klimatilpasning skal skje i kommunen og KS bidrar etter beste evne. Samtidig angår klimatilpasning oss alle og utfordringene må løses i samarbeid, mener avdelingsdirektøren.

[instagram-feed cols=5]