Vannfakta: formidler kunnskap om gode og robuste løsninger

Tips oss

+47 907 666 43

Sveinung Sægrov vant vannprisen

Rådgivende ingeniørers forening (RIF) og Vannforeningen har kåret Sveinung Sægrov, professor i VA-systemer ved Institutt for Vann og Miljøteknikk ved NTNU, til vinner av Vannprisen 2020. «Sveinung har vært et fyrtårn når det gjelder anvendt forskning og undervisning i Norge siden 1976» står det blant annet i juryens begrunnelse.

av | sep 7, 2020

Vannprisen er en anerkjennelse for spesiell innsats innen vannrelaterte fagområder. Prisen gis til enkeltpersoner, firma, frivillige organisasjoner eller institusjoner, og skal gis for innsats av vitenskapelig, teknisk, organisasjonsmessig eller administrativ karakter. Vannprisen er innstiftet av Rådgivende Ingeniørers Forening i samarbeid med Norsk vannforening, og ble i år delt ut for 30. gang.

Begrunnelsen

Sveinung har vært et fyrtårn når det gjelder anvendt forskning og undervisning i Norge siden 1976. Han har vært med på å stake ut kursen for norsk vannbransje. Han har ledet og koordinert store nasjonale kompetanseløft i Norge de siste 40 årene. Professoren har også vært en drivkraft for at vi har fått et internasjonalt fokus og nettverk som vi kan vokse videre på. Sveinung har med det bidratt til at norsk vannbransje i stadig større grad jobber internasjonalt og samtidig knytter til seg resultater og erfaringer utenfor landets grenser.

Prisvinneren blir hedret i et webinar 4. november. Temaet for dette blir rehabiliteringstakt og utviklingsarbeid i vannbransjen.

Bildet er av professor Sveinung Sægrov i tannlaboratoriet ved NTNU, i forbindelse med et forskningsprosjekt i 2015. Foto: Inger Anita Merkesdal .

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Slambehandling: Invitasjon til markedsdialog

Slambehandling: Invitasjon til markedsdialog

Kommunene samarbeider for å søke kunnskap om hva som er riktig retning å gå for å etablere en fremtidig slambehandling, og å gjennomføre en eller flere anskaffelser for å etablere en bærekraftig og fremtidsrettet løsning. Nå ønsker de en dialog med...

Vannari? 

Vannari? 

Tall er utdatert. Alle som ønsker å bidra til å oppdatere tallene er hjertelig velkomne. Bildene er nye. Denne artikkelen er opprinnelig skrevet på oppdrag av Stavanger Aftenblad. Originalen ble publisert 7. november 2007. Torleiv Bilstad, professor i vann ved UiS,...

OsloMet: Ny, etterlengtet master

OsloMet: Ny, etterlengtet master

Martin Stensland studerte selv ved OsloMet i 2014 – 2017, er prosjektansvarlig vann og vannmiljø i Asker kommune og leder av VA-yngre.  Organisasjonen begynte å kartlegge ledige stillinger innen bransjen i 2021. Etter det har det til enhver tid vært fra om lag 70 til...