Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Sveinung Sægrov vant vannprisen

Rådgivende ingeniørers forening (RIF) og Vannforeningen har kåret Sveinung Sægrov, professor i VA-systemer ved Institutt for Vann og Miljøteknikk ved NTNU, til vinner av Vannprisen 2020. «Sveinung har vært et fyrtårn når det gjelder anvendt forskning og undervisning i Norge siden 1976» står det blant annet i juryens begrunnelse.

av | sep 7, 2020

Vannprisen er en anerkjennelse for spesiell innsats innen vannrelaterte fagområder. Prisen gis til enkeltpersoner, firma, frivillige organisasjoner eller institusjoner, og skal gis for innsats av vitenskapelig, teknisk, organisasjonsmessig eller administrativ karakter. Vannprisen er innstiftet av Rådgivende Ingeniørers Forening i samarbeid med Norsk vannforening, og ble i år delt ut for 30. gang.

Begrunnelsen

Sveinung har vært et fyrtårn når det gjelder anvendt forskning og undervisning i Norge siden 1976. Han har vært med på å stake ut kursen for norsk vannbransje. Han har ledet og koordinert store nasjonale kompetanseløft i Norge de siste 40 årene. Professoren har også vært en drivkraft for at vi har fått et internasjonalt fokus og nettverk som vi kan vokse videre på. Sveinung har med det bidratt til at norsk vannbransje i stadig større grad jobber internasjonalt og samtidig knytter til seg resultater og erfaringer utenfor landets grenser.

Prisvinneren blir hedret i et webinar 4. november. Temaet for dette blir rehabiliteringstakt og utviklingsarbeid i vannbransjen.

Bildet er av professor Sveinung Sægrov i tannlaboratoriet ved NTNU, i forbindelse med et forskningsprosjekt i 2015. Foto: Inger Anita Merkesdal .

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

VERBENA – verktøy for bedre klimaløsninger

VERBENA – verktøy for bedre klimaløsninger

Klimatilpasning gjennom naturbaserte løsninger er ikke lengre nytt, det er heller ikke valgfritt, verken for utbyggere eller administrasjon. Likevel er det fortsatt ubrukt og ukjent landskap i alt for mange kommuner. Økt kunnskap om hva, hvordan og hvorfor er nøkkelen for at verktøyene skal tas i bruk og bli trygge.

Overvannseminar Oslo: Vi har kommet langt og mye gjenstår 

Overvannseminar Oslo: Vi har kommet langt og mye gjenstår 

Oslo kommune har utført et solid arbeid for bedre overvannshåndtering og klimatilpasning, og raust delt kunnskap med alle interesserte – en konkret og målrettet innsats som på mange områder overgår nasjonale myndigheters bidrag. Men fortsatt mangler mye.

[instagram-feed cols=5]