Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Slambehandling: Invitasjon til markedsdialog

Det vil i fremtiden stilles strenge krav til drift av slambehandlingsanlegg, og det som i dag er avfall kan bli viktige ressurser. 13 kommuner i Drammensregionen, Vestfold og Grenland har startet en felles prosess kalt «Sammen om slambehandling» og inviterer til markedsdialog.

av | mar 23, 2023

Kommunene samarbeider for å søke kunnskap om hva som er riktig retning å gå for å etablere en fremtidig slambehandling, og å gjennomføre en eller flere anskaffelser for å etablere en bærekraftig og fremtidsrettet løsning.

Nå ønsker de en dialog med ulike markedsaktører og kunnskapsmiljøer som kan gi oss innspill til hvilke aktuelle løsninger som finnes, hva det er behov for å utvikle videre og hvordan de kan rigge konkurranser for å oppnå et best mulig resultat.

TID OG STED: Markedsdialogen gjennomføres onsdag 19.april kl.10-15, i Næringslivets Hus, Majorstua, Oslo. Bak dialogkonferansen står de 13 kommunene vest for Oslofjorden inviterer derfor, i samarbeid med Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) og Norsk Vann.

Mål for dagen er å: 

  • Gi ulike markedsaktører og kunnskapsmiljøer en god forståelse av utfordringene kommunene står i og behovet de har.
  • Få innspill om mulighetsrommet; hva som finnes av løsninger i dag, og hva en i samarbeid kan utvikle for å svare opp behovet best mulig. 
  • Identifisere potensielle utfordringer i prosjektet og hva som må til for å løse disse.

MÅLGRUPPEN for dialogkonferansen er markedsaktører, kunnskapsmiljøer og andre relevante aktører i verdikjeden for slambehandling, som vil bidra sammen med kommunene til å oppfylle behovene og målet med anskaffelsen(e). 

Dialogen vil bestå av flere trinn:

  • Del 1: Dialogkonferanse 19. april.
  • Del 2: Tilrettelegging for at aktører kan “koble seg sammen” for å finne de beste løsningene.
  • Del 3: Mulighet til å gi skriftlig innspill utfra konkrete spm. som sendes ut etter dialogkonferansen.
  • Del 4: Mulighet til å presentere sine innspill i én til én møter med oppdragsgiverne.

Her er fullt program, detaljert beskrivelse og lenke til påmeldingen.

Artikkelen: Næringsstoff fra avløpsvann som gjødsel beskriver et forskningsprosjekt hvor målet er å gjenvinne mer fosfor fra avløpslammet.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

VERBENA – verktøy for bedre klimaløsninger

VERBENA – verktøy for bedre klimaløsninger

Klimatilpasning gjennom naturbaserte løsninger er ikke lengre nytt, det er heller ikke valgfritt, verken for utbyggere eller administrasjon. Likevel er det fortsatt ubrukt og ukjent landskap i alt for mange kommuner. Økt kunnskap om hva, hvordan og hvorfor er nøkkelen for at verktøyene skal tas i bruk og bli trygge.

Overvannseminar Oslo: Vi har kommet langt og mye gjenstår 

Overvannseminar Oslo: Vi har kommet langt og mye gjenstår 

Oslo kommune har utført et solid arbeid for bedre overvannshåndtering og klimatilpasning, og raust delt kunnskap med alle interesserte – en konkret og målrettet innsats som på mange områder overgår nasjonale myndigheters bidrag. Men fortsatt mangler mye.

[instagram-feed cols=5]