Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Klimatilpasningsdagene; praktisk håndtering av overvann

Storm Aqua mener dagens og fremtidens utfordringer med overvann løses best gjennom tverrfaglighet og samspill mellom alle disipliner som er involvert i overvannsdisponering og intensiverer søkelyset på praktiske løsninger for disponering av overvann.

av | sep 24, 2020

Klimaendringer og økt behov for bedre overvannshåndtering», «Utfordringer med overvann som følge av urbanisering» og «Kommunale grep for å håndtere den økte mengden overvann» er temaene i første bolk. 

Øvrige tema er klimaendringer, urbanisering og overvann, drift og vedlikehold av overvannsløsninger, bygging og overlevering av overvannqsystemer, prosjektering av helhetlige overvannsløsninger, nye fysiske og digitale verktøy i overvannssammenheng samt overvannsdisponering i et femårsperspektiv. 

Hovedmålgruppene for Klimatilpasningsdagene er landskapsarkitekter, rådgivende ingeniører, utbyggere, kommuner (spesielt areal og plan, kommunalteknikk og drift), utførende entreprenører og landskapsgartnere, leverandører av løsninger for disponering av overvann, representanter for forskning, utvikling og undervisning.

ZEB Flexible lab, som er under bygging iTrondheim, blir verdens første nullutslippsbygg. Det etableres med dokumentert klimaregnskap, som viser totalt Co2-utslipp med tilsvarende kompensasjon av energiproduksjonen. Kontorbygget får høyspesialisert forskningsutstyr og undervisningslokaler hvor NTNU og SINTEF skal teste ut ny nullutslippsteknologi. I tilknytning til dette er et overvannssystem for forskning og utvikling knyttet til NTNU. Dette er blant de konkrete prosjektene deltakerne får kjennskap til under Klimatilpasningsdagene 2019. 

Foto av Inger Anita Merkesdal
Omlag 150 mennesker var involvert i Klimatilpasningsdagene i 2019. I år blir arrangementet også digitalt.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Blågrønn mathage i Stavangers asfaltjungel

Blågrønn mathage i Stavangers asfaltjungel

Hvordan får vi plass til blågrønn infrastruktur for flomsikring i tett utbygde byer? For eksempel slik det er gjort i denne bakgårdshagen, i Stavanger sentrums tetteste befolkede område.

Skadeårsakene er oppstrøms

Skadeårsakene er oppstrøms

– Er vannskader uunngåelige?
– Nei. Det er ikke umulig å forebygge vannskader, svarer hydrolog Steinar Myrabø.
Han leder tverrfaglig naturfaregruppe i Norconsult, har 40 års erfaring fra feltet – bokstavelig talt – og har blant annet hatt medansvar for å beskrive årsakene til ødeleggelsene og konsekvensene av disse etter ekstremværet Hans, i august 2023.

[instagram-feed cols=5]