Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

De som har ansvar, må ha kunnskap

Ingenting er viktigere enn VANN, er tittelen på Norsk Vanns ferske brosjyre til folkevalgte i kommunene. Mangel å kunnskap er en betydelig utfordring for forsvarlig forvaltning av ledningsnettet, som samfunnet er grunnleggende avhengig av.

av | nov 29, 2023

I alt for stor grad handler debatten om vann- og avløpstjenester om nivået på gebyrene. Muligheten for bedre drift, mer effektive samarbeidsmetoder og effektivisering er i det offentlige så å si fraværende. Politikerne løs ned av oppgaver og ansvar, så lenge vann- og avløp fungerer slik nogen lunde, får ikke sektoren nødvendig oppmerksomhet.  Norsk Vann har lagt ned et formidabelt arbeid for å dele kunnskap og videreutvikle kunnskap knyttet til ledningsnettet og tjenestene, blant annet med en egen portal for politikker-opplæring.

Det følgende er hentet fra presentasjonen av den nye brosjyren: 

«10 000 hverdagshelter i vannbransjen, den komplette verdikjeden av vann- og avløpsanlegg, teknologibedrifter og leverandørindustri, konsulentselskaper og utdannings- og forskningsinstitusjoner, sørger for at innbyggere og næringsliv kan ha denne tryggheten.

Det er kommunestyrets ansvar å sikre at kommunen leverer trygt drikkevann til innbyggere og næringsliv, nok vann til brannslokking, og at avløpsvannet håndteres på forsvarlig måte slik at det ikke er til fare for helse og miljø når det slippes tilbake i naturen.»

 

Som politiker har du et stort ansvar for å gi disse heltene gode rammebetingelser slik at de kan gjøre jobben sin – å sikre vårt desidert viktigste næringsmiddel.

Norsk Vann
Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober. Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle vannbransjen for å presentere innovative prosjekter, inspirere, dele...

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris til Martin!

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)  – Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid...

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

De er født med 50 års mellomrom, og deler kjærligheten til faget, til kunnskapsdeling og til å lære. I år ledes VA-dagene by Pam for første gang av to engasjerte vann-entusiaster: Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag.

[instagram-feed cols=5]