Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Om å flytte en elv

I arbeidet for å klimatilpasse infrastrukturen vår må vi blant annet oppgradere eksisterende kulverter. Sandnes flyttet en underjordisk elv.

av | mai 6, 2020

Som frilansjournalist, kommunikasjonsmedarbeider og tekstforfatter skriver jeg blant annet artikler på oppdrag for kunder i Stavanger – Sandnes området. En stor god kunde, Skjæveland Cementstøperi, har over flere år vært involvert i et betydelig overvannsprosjekt i regi av Sandnes kommune: En elv skulle legges i ny kulvert gjennom et etablert boligområde. Samtidig var det avgjørende å ivareta behov knyttet til økt nedbørsmengde som følge av et endret klima.

Jeg har fulgt prosjektet fra start og skrevet om dette for Skjæveland Cementstøperis hjemmeside, nyhetsbrev og sosiale media. Da prosjektet var gjennomført, skrev jeg en artikkel om prosessen fra byggelederens side: «Stangelandsånå: Elva er lagt om.» Artikkelen vakte gledelig stor oppmerksomhet. Det er gøy, for både Sandnes kommune og Skjæveland Cementstøperi fortjener anerkjennelse for jobben. Som frilansjournalist og tekstforfatter er det også givende å være med på å fremheve overvannsprosjekt som løser utfordringer innen infrastruktur på en samfunnsøkonomisk god måte og bidrar til bedre løsninger i nærmiljøet.

Stangelandsåna legges i Box Culvert i Sandnes
Tekst & foto: Frilansjournalist og tekstforfatter Stavanger Inger Anita Merkesdal

Fagbaldet Byggfakta, hvor jeg tidligere over lange perioder leverte artikler som frilanser, fattet også interesse for saken. Her er Byggfaktas versjon av artikkelen jeg skrev som tekstforfatter for Skjæveland Cementstøperi i Sandnes.

Rørstrekk med kum
Inspeksjonskurvene er montert rett på rørstrekket av Box Culvert.

Dette er en artikkel av frilansjournalist og tekstforfatter Inger Anita Merkesdal, i Informasjonshuset .

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Andre innlegg

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Hvordan bør VA-transportsystemer bygges og rehabiliteres i dag, for at vi skal nå målet om et ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte. Det var temaet for et SSTT-webinar med sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins, som er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. I artikkelen oppsummeres svarene i fem hovedpunkt.

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

«Min våte drøm er at …» starter Bent Braskerud når han svarer på spørsmålet: Hva er det som driver deg i arbeidet nå? Årets Vannpris-vinner, Bent Braskerud, bygde Norges første regnbed i hagen sin, anla grønt tak på garasjen og har stått i bresjen for å gjøre Oslo blå, grønn og vakker i solskinn og trygg når det bøtter ned

Kurs: Overvannsdisponering i hagen

Kurs: Overvannsdisponering i hagen

Overvann for gartnere: Norges grønne fagskole – Vea arrangerer et høyaktuelt kurs, hvor deltakerne lærer å avdekke og å utnytte tomtens potensiale for overvannsdisponering.

[instagram-feed cols=5]