Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

TraineeVANN – 10 ledige stillinger!

Det landsdekkende traineeprogrammet innen vann og miljøteknikk, TraineeVANN, tilbyr et 24 måneders program med inntil 3 forskjellige bedrifter, kulturer og muligheter. Nå kan du søke!

av | okt 11, 2023

Årets traineeVANN-kull samlet på Norsk Vanns årskonferanse i Stavanger i september i år. Nå er det lyst ut 10 nye stillinger for unge som vil inn i vannbransjen.

Norsk Vann har nylig lyst ut 10 stillinger i traineeVANN, for oppstart i september neste år. Kullet er nr. 10 i rekken og søknadsfristen er 26. oktober.  Programmet er en ypperlig mulighet til å skaffe seg en bred kompetanse innenfor vannbransjen og få en flygende start på sin vannkarriere.

Her ligger hele utlysningsteksten.

Vinn – vinn

TraineeVANN er et viktig bidrag i innsatsen for å styrke vannbransjen, som leverer vårt viktigste næringsmiddel – VANN. Bransjen er stadig på utkikk etter faglig dyktige personer som kan sikre ivaretakelse av vannforsyning og miljø for hele samfunnet. I dag er det over 10 000 ansatte innen vannbransjen i Norge. Investeringsbehovet i bransjen, beregnet til 380 milliarder frem til 2040, viser at det er et stort behov for flere fagpersoner. Derfor har Norsk Vann etablert traineeVANN.

Virksomhetene i ordningen jobber med kompleks og kritisk infrastruktur, løser utfordringer knyttet til klimaendringene, forvalter og planlegger vann og miljøtekniske prosjekter. Som trainee vil du kunne arbeide med mange forskjellige oppgaver. Det avhenger av din bakgrunn og hva traineebedriften kan tilby. 

De ti stillingene som er lyst ut, er fordelt på: 

  • Agder:                     Kristiansand kommune og Arendal kommune
  • Rogaland:               Sandnes kommune, Ivar IKS og Stavanger kommune
  • Rogaland:               Stavanger kommune
  • Vestland:                ØyVAR as og Bergen Vann
  • Østfold:                  Indre Østfold kommune, Driftsassistansen i Viken og Våler kommune
  • Innlandet:              Hias og Norsk Vann
  • Trøndelag:             Melhus kommune, Trondheim kommune og Nordic Water
  • Akershus/Buskerud: Drammen kommune, Asker kommune, Glitrevannverket IKS
  • Akershus/Buskerud: Bærum kommune, Drammen kommune og Asker kommune
  • Akershus/Østfold: Grimsrud Entreprenør, Sweco Østfold og Nasjonalt senter for vanninfrastruktur
Hele VA-yngre gratulerte tidligere i år Ingrid Holøyen Skjærbakken med årets hederspris. På bildet bæres hun i armene på traineeVANN-kullet under Norsk Vanns årskonferanse 2022.

Ingrid Holøyen Skjærbakken, prosjektleder i Norsk Vann og primus motor for traineeVANN, ble den første mottakeren av VA- yngres hederspris. Les mer her.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Om å vekke politisk interesse for vann

Om å vekke politisk interesse for vann

Stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad, fra Høyre, gikk fra å være en engasjert 17-åring, som kjempet for full barnehagedekning, til å grave seg ned i kunnskap om vann og avløp. Hva skjedde på veien?

De som har ansvar, må ha kunnskap

De som har ansvar, må ha kunnskap

Ingenting er viktigere enn VANN, er tittelen på Norsk Vanns ferske brosjyre til folkevalgte i kommunene. Mangel å kunnskap er en betydelig utfordring for forsvarlig forvaltning av ledningsnettet, som samfunnet er grunnleggende avhengig av.

Innovasjon i vannbransjen – innsats, iver og inspirasjon 

Innovasjon i vannbransjen – innsats, iver og inspirasjon 

– Det er et hav av muligheter i vannbransjen og mye som må gjøres fremover. Innovasjonskonferansen var en fin mulighet til å få faglig påfyll om siste nytt innen innovasjon for hele vannbransjen. Det er inspirerende å møte bransjekollegaer som anerkjenner det enorme behovet og potensiale for løsninger som vi står ovenfor.

[instagram-feed cols=5]