Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Rambøll inviterer til fagseminar i Sveits

Av miljø- og ressurshensyn er det avgjørende å lære av dem som har gått før oss. Å reise til Sveits for å lære er selvfølgelig en betydelig investering, men noen ganger er spørsmålet: Har vi råd til å la være?

av | okt 6, 2023

Illustrasjonsfoto fra Oslofjorden. Hvordan står det til med mikroforurensninger fra avløpsvannet hos dere? Og husk at det haster.

I samarbeid med Rambølls «Global advanced treatment team» og deres partner Hollinger i Sveits arrangerer Rambøll Norge fagseminar i Zurich, med befaring, 7-8. november 2023. På fagseminaret kan du få svar på alt du trenger for å forberede ditt anlegg på implementering av krav knyttet til mikroforurensinger.

– Å fjerne mikroforurensninger er en seriøs utfordring. Du trenger seriøs hjelp, skriver Marion Engesvold, direktør Rambøll Vann Norge, i en omtale av fagseminaret.

Å lære av de beste

I det nye EU-direktivet er det forventet at det kommer krav om å fjerne mikroforurensninger fra avløpsvannet. Miljødirektoratet er allerede tydelige: Kravene skal etterleves. Norske kommuner skal begynne arbeidet, tiden for utsettelser er over.

I Sveits er de ferdige med utbygging av slike anlegg, etter at de har hatt krav om dette i mange år. Sveits er også lett å sammenligne seg med, både knyttet til kostnadsnivå og lave temperaturer.

Fagseminaret vil inneholde fyldige forelesninger fra Europas ledene fagpersoner på området. Befaringen går til anlegg som fjerner mikroforurensning i dag. Når en selv ser maskinene og anleggene, er det lettere å få inntrykk av størrelse og kompleksitet.

For beslutningstakere og

Høyaktuelle tema: Hva er mikroorganiske forurensinger? Hvilke renseprosesser er aktuelle? Og tar de stor plass? De sveitsiske beslutningstagerne kan også svare på spørsmål om hvorfor de valgte et nettopp et slikt anlegg og hvilke driftserfaringer de har.

Anleggseiere fra både Norden og øvrige land i Europa vil delta. Målgrupper for fagseminaret er først og fremst anleggseiere og personell med ansvar for å planlegge disse nye renseprosessene. Fagfolk med interesse for denne type renseteknologi vil også dra nytte av deltagelse.

Søknadsfrist er allerede 10. oktober. Kontakt Rambøll for mer informasjon: tor.hakonsen@ramboll.no

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Om å vekke politisk interesse for vann

Om å vekke politisk interesse for vann

Stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad, fra Høyre, gikk fra å være en engasjert 17-åring, som kjempet for full barnehagedekning, til å grave seg ned i kunnskap om vann og avløp. Hva skjedde på veien?

De som har ansvar, må ha kunnskap

De som har ansvar, må ha kunnskap

Ingenting er viktigere enn VANN, er tittelen på Norsk Vanns ferske brosjyre til folkevalgte i kommunene. Mangel å kunnskap er en betydelig utfordring for forsvarlig forvaltning av ledningsnettet, som samfunnet er grunnleggende avhengig av.

Innovasjon i vannbransjen – innsats, iver og inspirasjon 

Innovasjon i vannbransjen – innsats, iver og inspirasjon 

– Det er et hav av muligheter i vannbransjen og mye som må gjøres fremover. Innovasjonskonferansen var en fin mulighet til å få faglig påfyll om siste nytt innen innovasjon for hele vannbransjen. Det er inspirerende å møte bransjekollegaer som anerkjenner det enorme behovet og potensiale for løsninger som vi står ovenfor.

[instagram-feed cols=5]