Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Rambøll inviterer til fagseminar i Sveits

Av miljø- og ressurshensyn er det avgjørende å lære av dem som har gått før oss. Å reise til Sveits for å lære er selvfølgelig en betydelig investering, men noen ganger er spørsmålet: Har vi råd til å la være?

av | okt 6, 2023

Illustrasjonsfoto fra Oslofjorden. Hvordan står det til med mikroforurensninger fra avløpsvannet hos dere? Og husk at det haster.

I samarbeid med Rambølls «Global advanced treatment team» og deres partner Hollinger i Sveits arrangerer Rambøll Norge fagseminar i Zurich, med befaring, 7-8. november 2023. På fagseminaret kan du få svar på alt du trenger for å forberede ditt anlegg på implementering av krav knyttet til mikroforurensinger.

– Å fjerne mikroforurensninger er en seriøs utfordring. Du trenger seriøs hjelp, skriver Marion Engesvold, direktør Rambøll Vann Norge, i en omtale av fagseminaret.

Å lære av de beste

I det nye EU-direktivet er det forventet at det kommer krav om å fjerne mikroforurensninger fra avløpsvannet. Miljødirektoratet er allerede tydelige: Kravene skal etterleves. Norske kommuner skal begynne arbeidet, tiden for utsettelser er over.

I Sveits er de ferdige med utbygging av slike anlegg, etter at de har hatt krav om dette i mange år. Sveits er også lett å sammenligne seg med, både knyttet til kostnadsnivå og lave temperaturer.

Fagseminaret vil inneholde fyldige forelesninger fra Europas ledene fagpersoner på området. Befaringen går til anlegg som fjerner mikroforurensning i dag. Når en selv ser maskinene og anleggene, er det lettere å få inntrykk av størrelse og kompleksitet.

For beslutningstakere og

Høyaktuelle tema: Hva er mikroorganiske forurensinger? Hvilke renseprosesser er aktuelle? Og tar de stor plass? De sveitsiske beslutningstagerne kan også svare på spørsmål om hvorfor de valgte et nettopp et slikt anlegg og hvilke driftserfaringer de har.

Anleggseiere fra både Norden og øvrige land i Europa vil delta. Målgrupper for fagseminaret er først og fremst anleggseiere og personell med ansvar for å planlegge disse nye renseprosessene. Fagfolk med interesse for denne type renseteknologi vil også dra nytte av deltagelse.

Søknadsfrist er allerede 10. oktober. Kontakt Rambøll for mer informasjon: tor.hakonsen@ramboll.no

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober. Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle vannbransjen for å presentere innovative prosjekter, inspirere, dele...

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris til Martin!

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)  – Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid...

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

VA-konferanse og kompetansedeling til felles beste

De er født med 50 års mellomrom, og deler kjærligheten til faget, til kunnskapsdeling og til å lære. I år ledes VA-dagene by Pam for første gang av to engasjerte vann-entusiaster: Christen Ræstad og Charlotte Marie Trovaag.

[instagram-feed cols=5]