Vannfakta: formidler kunnskap om gode og robuste løsninger

Tips oss

+47 907 666 43

Göteborg bygger skole for regnværsdager!

Klimaendringene kommer ikke. De er her. Vi skal og må arbeide kontinuerlig for å stanse utslippene, som fører til ødeleggende oppvarming. Men endringen vil ta tid, mye tid. Samtidig som vi arbeider for å redusere utslippene maksimalt, må vi tilpasse oss den nye virkeligheten og forberede oss på et verre vær. Det kan gjøres på positive måter, og gjennom tiltak som øker bevisstheten og kunnskapsnivået. Se til Sverige!

av | nov 5, 2021

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum. Under temaet «Verdens beste by når det regner» retter kommunen oppmerksomheten mot bærekraft og innsats for å møte klimaendringene. Som en del av jubileumssatsingen Rain Gothenburg bygger Göteborg en skole, Torslanda Skole, hvor vann skal benyttes som ressurs både i leken og pedagogikken, beskriver Veidekke i en pressemelding.

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det.

Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

– På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune.

Alle bildene i artikkelen er fra en privat skole i Stavanger, hvor nedbør benyttes som levende element i skolegården, og disponeres på overflaten, slik at arealet ikke belaster rørnettet.

Ta vannet i bruk!

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det. Vi opplever at entreprenøren Veidekke stiller de beste ressursene de har til rådighet for å sette visjonen vår ut i livet. På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

Veidekke har fått oppdraget med å bygge skolen. Arbeidet omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Skolen er også et pilotprosjekt i satsingen på å gjøre kommunale bygg og miljøene rundt mer tilgjengelige, inkluderende og attraktive for alle som bruker dem, uavhengig av kjønn eller kjønnsidentitet, alder, funksjonsvariasjoner og annet.

Les mer om prosjektet på Veidekkes side. 

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Andre innlegg

Ny bærekraftsuke hos Norconsult

Ny bærekraftsuke hos Norconsult

Illustrasjonen over er fra Oprerastranden syd for Operaen i Oslo sentrum. Norconsult har utført detaljprosjektering av stranden, med tilhørende grøntarealer, og i dette har sirkulærdisponering og bærekraaft vært et viktig tema. Å lære av hverandre Hvordan skaper vi...

Sirkulærdisponering: henter fosfor fra avløpsvann

Sirkulærdisponering: henter fosfor fra avløpsvann

Foto: Linda Fornes. På avveie er fosfor en betydelig kilde til forurensning. Det er spesielt viktig å begrense utslipp av fosfor til ferskvann, men også i grunnvann og hav er fosforutslipp en fare. Samtidig kan fosformangel bli katastrofalt for verdens...

Kunnskap om naturbaserte løsninger

Kunnskap om naturbaserte løsninger

Pandemi og krig kan overskygge mindre merkbare kriser, som klima- og naturkrisen. Men også de krever målstyrt handling og en veldig omlegging. Konsekvensene angår alle, og kommunene har et spesielt ansvar. Arbeidet har startet og kunnskapsdeling blir ett viktig verktøy.