Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Göteborg bygger skole for regnværsdager!

Klimaendringene kommer ikke. De er her. Vi skal og må arbeide kontinuerlig for å stanse utslippene, som fører til ødeleggende oppvarming. Men endringen vil ta tid, mye tid. Samtidig som vi arbeider for å redusere utslippene maksimalt, må vi tilpasse oss den nye virkeligheten og forberede oss på et verre vær. Det kan gjøres på positive måter, og gjennom tiltak som øker bevisstheten og kunnskapsnivået. Se til Sverige!

av | nov 5, 2021

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum. Under temaet «Verdens beste by når det regner» retter kommunen oppmerksomheten mot bærekraft og innsats for å møte klimaendringene. Som en del av jubileumssatsingen Rain Gothenburg bygger Göteborg en skole, Torslanda Skole, hvor vann skal benyttes som ressurs både i leken og pedagogikken, beskriver Veidekke i en pressemelding.

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det.

Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

– På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune.

Alle bildene i artikkelen er fra en privat skole i Stavanger, hvor nedbør benyttes som levende element i skolegården, og disponeres på overflaten, slik at arealet ikke belaster rørnettet.

Ta vannet i bruk!

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det. Vi opplever at entreprenøren Veidekke stiller de beste ressursene de har til rådighet for å sette visjonen vår ut i livet. På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

Veidekke har fått oppdraget med å bygge skolen. Arbeidet omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Skolen er også et pilotprosjekt i satsingen på å gjøre kommunale bygg og miljøene rundt mer tilgjengelige, inkluderende og attraktive for alle som bruker dem, uavhengig av kjønn eller kjønnsidentitet, alder, funksjonsvariasjoner og annet.

Les mer om prosjektet på Veidekkes side. 

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Kurs: Overvannsdisponering i hagen

Kurs: Overvannsdisponering i hagen

Overvann for gartnere: Norges grønne fagskole – Vea arrangerer et høyaktuelt kurs, hvor deltakerne lærer å avdekke og å utnytte tomtens potensiale for overvannsdisponering.

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Åpent for påmelding: Vannbransjens Innovasjonskonferanse

Bildet: Fra Vannbransjens innovasjonskonferanse 2023. Årets konferanse arrangeres 31 oktober. Konferansen gjennomføres i år på Thon Hotel Opra i Oslo, 31. oktober. Konferansens mål er å samle vannbransjen for å presentere innovative prosjekter, inspirere, dele...

De yngres vannpris til Martin!

De yngres vannpris til Martin!

Bildet: Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)  – Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid...

[instagram-feed cols=5]