Vannfakta: formidler kunnskap om gode og robuste løsninger

Tips oss

+47 907 666 43

Göteborg bygger skole for regnværsdager!

Klimaendringene kommer ikke. De er her. Vi skal og må arbeide kontinuerlig for å stanse utslippene, som fører til ødeleggende oppvarming. Men endringen vil ta tid, mye tid. Samtidig som vi arbeider for å redusere utslippene maksimalt, må vi tilpasse oss den nye virkeligheten og forberede oss på et verre vær. Det kan gjøres på positive måter, og gjennom tiltak som øker bevisstheten og kunnskapsnivået. Se til Sverige!

av | nov 5, 2021

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum. Under temaet «Verdens beste by når det regner» retter kommunen oppmerksomheten mot bærekraft og innsats for å møte klimaendringene. Som en del av jubileumssatsingen Rain Gothenburg bygger Göteborg en skole, Torslanda Skole, hvor vann skal benyttes som ressurs både i leken og pedagogikken, beskriver Veidekke i en pressemelding.

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det.

Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

– På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune.

Alle bildene i artikkelen er fra en privat skole i Stavanger, hvor nedbør benyttes som levende element i skolegården, og disponeres på overflaten, slik at arealet ikke belaster rørnettet.

Ta vannet i bruk!

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det. Vi opplever at entreprenøren Veidekke stiller de beste ressursene de har til rådighet for å sette visjonen vår ut i livet. På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

Veidekke har fått oppdraget med å bygge skolen. Arbeidet omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Skolen er også et pilotprosjekt i satsingen på å gjøre kommunale bygg og miljøene rundt mer tilgjengelige, inkluderende og attraktive for alle som bruker dem, uavhengig av kjønn eller kjønnsidentitet, alder, funksjonsvariasjoner og annet.

Les mer om prosjektet på Veidekkes side. 

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Vann, renovasjon og ENØK-tilskudd!

Teksten over er hentet fra et innlegg på Norsk Vanns LI-konto. ØyVAR AS drifter vann og renovasjon i Øygarden kommune, og der har nyutdannede Linda Hummervoll (25 år) sin første fulltids arbeidsplass. Tradisjonelle ENØK-tiltak Øygarden kommune oppsto ved...

Vurderer sertifiseringsordning for overvann

Vurderer sertifiseringsordning for overvann

Vi vil fortsatt ha mest av normalregnet. Dette må i all hovedsak håndteres på privat eiendom – og vi snakker i realiteten om private hager. Til den oppgaven trengs kunnskap og kunnskapsrike fagfolk. Overvannsdisponeringen kan ikke overlates til tilfeldighetene.

Oslo: Bekker, elver og bymiljø

Oslo: Bekker, elver og bymiljø

I Oslo Elveforums visjon 2023, En blågrønn visjon for byens vassdrag, beskrives det at byggesonen i våre dagers Oslo for et par hundre år siden hadde 10 hovedvassdrag med til sammen 69 km åpne elvestrekninger, samt 283 km åpne bekker. Nå er tallene henholdsvis 50 km....