Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Göteborg bygger skole for regnværsdager!

Klimaendringene kommer ikke. De er her. Vi skal og må arbeide kontinuerlig for å stanse utslippene, som fører til ødeleggende oppvarming. Men endringen vil ta tid, mye tid. Samtidig som vi arbeider for å redusere utslippene maksimalt, må vi tilpasse oss den nye virkeligheten og forberede oss på et verre vær. Det kan gjøres på positive måter, og gjennom tiltak som øker bevisstheten og kunnskapsnivået. Se til Sverige!

av | nov 5, 2021

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum. Under temaet «Verdens beste by når det regner» retter kommunen oppmerksomheten mot bærekraft og innsats for å møte klimaendringene. Som en del av jubileumssatsingen Rain Gothenburg bygger Göteborg en skole, Torslanda Skole, hvor vann skal benyttes som ressurs både i leken og pedagogikken, beskriver Veidekke i en pressemelding.

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det.

Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

– På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune.

Alle bildene i artikkelen er fra en privat skole i Stavanger, hvor nedbør benyttes som levende element i skolegården, og disponeres på overflaten, slik at arealet ikke belaster rørnettet.

Ta vannet i bruk!

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det. Vi opplever at entreprenøren Veidekke stiller de beste ressursene de har til rådighet for å sette visjonen vår ut i livet. På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune

Veidekke har fått oppdraget med å bygge skolen. Arbeidet omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Skolen er også et pilotprosjekt i satsingen på å gjøre kommunale bygg og miljøene rundt mer tilgjengelige, inkluderende og attraktive for alle som bruker dem, uavhengig av kjønn eller kjønnsidentitet, alder, funksjonsvariasjoner og annet.

Les mer om prosjektet på Veidekkes side. 

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Klimatilpassing overvann: Verktøy for å gjøre det

Klimatilpassing overvann: Verktøy for å gjøre det

Målet med Rambøll og Teknas kurs i Bærekraftig klimatilpasning og overvannshåndtering er å bidra til å styrke prosjektledere og andre aktører, som spiller en nøkkelrolle i å gjøre byer og tettsteder i Norge klimarobuste, slik at vi som samfunn kan tilpasse oss det...

Om å vekke politisk interesse for vann

Om å vekke politisk interesse for vann

Stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad, fra Høyre, gikk fra å være en engasjert 17-åring, som kjempet for full barnehagedekning, til å grave seg ned i kunnskap om vann og avløp. Hva skjedde på veien?

De som har ansvar, må ha kunnskap

De som har ansvar, må ha kunnskap

Ingenting er viktigere enn VANN, er tittelen på Norsk Vanns ferske brosjyre til folkevalgte i kommunene. Mangel å kunnskap er en betydelig utfordring for forsvarlig forvaltning av ledningsnettet, som samfunnet er grunnleggende avhengig av.

[instagram-feed cols=5]