Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Rambøll inviterer til fagseminar i Sveits

Av miljø- og ressurshensyn er det avgjørende å lære av dem som har gått før oss. Å reise til Sveits for å lære er selvfølgelig en betydelig investering, men noen ganger er spørsmålet: Har vi råd til å la være?

av | okt 6, 2023

Illustrasjonsfoto fra Oslofjorden. Hvordan står det til med mikroforurensninger fra avløpsvannet hos dere? Og husk at det haster.

I samarbeid med Rambølls «Global advanced treatment team» og deres partner Hollinger i Sveits arrangerer Rambøll Norge fagseminar i Zurich, med befaring, 7-8. november 2023. På fagseminaret kan du få svar på alt du trenger for å forberede ditt anlegg på implementering av krav knyttet til mikroforurensinger.

– Å fjerne mikroforurensninger er en seriøs utfordring. Du trenger seriøs hjelp, skriver Marion Engesvold, direktør Rambøll Vann Norge, i en omtale av fagseminaret.

Å lære av de beste

I det nye EU-direktivet er det forventet at det kommer krav om å fjerne mikroforurensninger fra avløpsvannet. Miljødirektoratet er allerede tydelige: Kravene skal etterleves. Norske kommuner skal begynne arbeidet, tiden for utsettelser er over.

I Sveits er de ferdige med utbygging av slike anlegg, etter at de har hatt krav om dette i mange år. Sveits er også lett å sammenligne seg med, både knyttet til kostnadsnivå og lave temperaturer.

Fagseminaret vil inneholde fyldige forelesninger fra Europas ledene fagpersoner på området. Befaringen går til anlegg som fjerner mikroforurensning i dag. Når en selv ser maskinene og anleggene, er det lettere å få inntrykk av størrelse og kompleksitet.

For beslutningstakere og

Høyaktuelle tema: Hva er mikroorganiske forurensinger? Hvilke renseprosesser er aktuelle? Og tar de stor plass? De sveitsiske beslutningstagerne kan også svare på spørsmål om hvorfor de valgte et nettopp et slikt anlegg og hvilke driftserfaringer de har.

Anleggseiere fra både Norden og øvrige land i Europa vil delta. Målgrupper for fagseminaret er først og fremst anleggseiere og personell med ansvar for å planlegge disse nye renseprosessene. Fagfolk med interesse for denne type renseteknologi vil også dra nytte av deltagelse.

Søknadsfrist er allerede 10. oktober. Kontakt Rambøll for mer informasjon: tor.hakonsen@ramboll.no

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Vinneren av Årets bedreVANN virksomhet 2023 er Nesodden kommune! Her representert ved Roger Taaje, avdelingsleder for infrastruktur og vannmiljø og Niclas Wigforss, avdelingsleder vann og avløp prosjekt og forvaltning. Fra juryens begrunnelse: Vinneren av Årets...

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Hvordan bør VA-transportsystemer bygges og rehabiliteres i dag, for at vi skal nå målet om et ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte. Det var temaet for et SSTT-webinar med sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins, som er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. I artikkelen oppsummeres svarene i fem hovedpunkt.

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

«Min våte drøm er at …» starter Bent Braskerud når han svarer på spørsmålet: Hva er det som driver deg i arbeidet nå? Årets Vannpris-vinner, Bent Braskerud, bygde Norges første regnbed i hagen sin, anla grønt tak på garasjen og har stått i bresjen for å gjøre Oslo blå, grønn og vakker i solskinn og trygg når det bøtter ned

[instagram-feed cols=5]