Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Webinar: Beredskap for drikkevann

I dagens samfunn er det en økende oppmerksomhet knyttet til behov for økt beredskap, og på nasjonalt plan ser vi større forekomst av flom og overvannsutfordringer.

av

Britt Viljugrein,Project Development Manager, Scandinavian Water Technology AS.

feb 3, 2022

Beredskap for drikkevann er tema på webinaret fredag 18. februar.

Bak initiativet er vi en prosjektgruppe som jobber med kompetanseheving for beredskap innenfor vannkriser. Denne består av Universitetet i Sørøst-Norge, Høyskolen i Innlandet, Horten kommune teknisk og Scandinavian Water Technology AS.

Beredskap for drikkevann er kritisk fordi vi har sårbare drikkevannskilder og en infrastruktur som mange steder krever oppgradering. Kommunaletat er som bransje skåret inn til beinet når det kommer til ressurser. Samtidig skal de håndtere leveransekrav til drikkevann og avløpstjenester, og mange sliter med å prioritere beredskap.

Utfordrende utstyrsdeling

Hendelser den siste tiden har vist at det blant annet er mangel på rutiner, overvåkning, automatikk i varsling, utstyr og kunnskap om bruk av utstyr.

Regelverket i dag beskriver hva kommunen skal ha i en krise som sikrer beredskap, men det er også tillatt å dele utstyr på tvers av kommuner. I en tenkt situasjon hvor en vannrelatert krise skulle inntreffe er det mange som nevner det kunne være fint å vite hvor man kan henvende seg for støtte og lån av utstyr eller andre ting.  

Bakgrunn

Webinaret er utviklet med bakgrunn i et ønske om å sette tematikken på agendaen og for å skape et møtested for informasjonsoverføring og for å knytte kontakter på tvers av regioner.

Vi ønsker også å vise hva som rører seg av utviklingsprosjekter nasjonalt og vi ønsker også å fortelle kort om et 3-dagers kurs i konseptledelse og praktikk vi gjennomfører i slutten av april.

Kurset er relevant for alle med ansvar innenfor vann og avløp i kommunaletat. Det er også relevant for ansatte i store institusjoner (sykehus/sykehjem/skoler) og for frivillig engasjerte i nød- og humanitærlandskapet. 

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Vinneren av Årets bedreVANN virksomhet 2023 er Nesodden kommune! Her representert ved Roger Taaje, avdelingsleder for infrastruktur og vannmiljø og Niclas Wigforss, avdelingsleder vann og avløp prosjekt og forvaltning. Fra juryens begrunnelse: Vinneren av Årets...

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Hvordan bør VA-transportsystemer bygges og rehabiliteres i dag, for at vi skal nå målet om et ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte. Det var temaet for et SSTT-webinar med sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins, som er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. I artikkelen oppsummeres svarene i fem hovedpunkt.

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

«Min våte drøm er at …» starter Bent Braskerud når han svarer på spørsmålet: Hva er det som driver deg i arbeidet nå? Årets Vannpris-vinner, Bent Braskerud, bygde Norges første regnbed i hagen sin, anla grønt tak på garasjen og har stått i bresjen for å gjøre Oslo blå, grønn og vakker i solskinn og trygg når det bøtter ned

[instagram-feed cols=5]