Vannfakta: Uavhengig faktaportal om vannrelaterte tema for folk flest

Tips oss

+47 907 666 43

Karbonfangst og lagring med biokull

Biokull er ett av virkemidlene i regjeringens plan for å oppnå klimamålet og skape grønn vekst. Vannfakta har vist hvordan Sandnes allerede har tatt biokull i bruk.

av | jan 25, 2021

Sandnes kommunes biokullanlegg produserer 100 tonn biokull i året. Kommunen har ifølge prosjektleder Arne Jørgensen allerede låst over 300 tonn CO2, og tatt dette ut av karbonkretsløpet.

Foreløpig kan ikke bruk av biokull registreres i utslippsregnskapet. Årsaken er at vi ikke har gode nok metoder til å fastslå effekten av tiltaket på utslippene. I Klimameldingen slår regjeringen fast at det er behov for forskings- og utviklingsarbeid for å kunne regne på hvilke følger karbonlagringen har på utslipp, slik at dette i fremtiden kan telles med i utslippsregnskap. 

Alle bedene i de oppgraderte områdene i Sandnes sentrum inneholder utelukkende plantejord av biokull.

Les mer om arbeidet knyttet til biokull, som Sandnes kommune allerede har gjennomført.

Biokull til karbonfangst- og lagring kan du lese mer om her.

Inger Anita Merkesdal
Vannfakta tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Fra Norsk Vanns årskonferanse 2024: Og vinnerne er!

Vinneren av Årets bedreVANN virksomhet 2023 er Nesodden kommune! Her representert ved Roger Taaje, avdelingsleder for infrastruktur og vannmiljø og Niclas Wigforss, avdelingsleder vann og avløp prosjekt og forvaltning. Fra juryens begrunnelse: Vinneren av Årets...

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Beskrev tiltak for bærekraftig, fremtidsrettet ledningsnett

Hvordan bør VA-transportsystemer bygges og rehabiliteres i dag, for at vi skal nå målet om et ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte. Det var temaet for et SSTT-webinar med sivilingeniør Anette Kveldsvik Desjardins, som er fagansvarlig for VA-planer og forvaltning hos Asplan Viak. I artikkelen oppsummeres svarene i fem hovedpunkt.

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

Verdig prisvinner pådriver for helhetlig vannforvaltning

«Min våte drøm er at …» starter Bent Braskerud når han svarer på spørsmålet: Hva er det som driver deg i arbeidet nå? Årets Vannpris-vinner, Bent Braskerud, bygde Norges første regnbed i hagen sin, anla grønt tak på garasjen og har stått i bresjen for å gjøre Oslo blå, grønn og vakker i solskinn og trygg når det bøtter ned

[instagram-feed cols=5]